Maakt je event nóg mooier!
Event Manager & Event Styliste

Huwelijksjubileum 1 t/m 5 jaar.

Het langste huwelijk in Nederland staat op naam van Arend (102) en Aaltje (100) uit het Drentse Ruinen. Het gelukkige echtpaar was afgelopen dinsdag 81 jaar getrouwd! 💑 Wow!

Vanuit de Duitse cultuur is het gebruikelijk om aan elke huwelijksverjaardag een element of een materiaal toe te kennen. Hoe langer een echtpaar getrouwd is, hoe steviger en mooier het materiaal wordt.
Het lijstje van huwelijksjubilea is lang en loopt grofweg van één tot tachtig jaar getrouwd.

1️
jarig huwelijk jubileum: Een katoenen bruiloft.
Vroeger was het heel normaal om aan elk huwelijksjubileum een stof toe te kennen. In Nederland was het in de jaren dat onze opa’s en oma’s zich in de echt verbonden nog heel gebruikelijk om op het katoenen bruiloftsfeest een cadeautje te geven dat was gemaakt uit katoen, zoals kleding van katoen.

2️
jarig huwelijk jubileum: Een papieren bruiloft.
Men zegt weleens dat de ergste verliefdheid na twee jaar weer over is. Na twee jaar samen begin je langzaam gewend aan elkaar te raken en is het leven samen gewoon geworden. Wetenschappers hebben echter ontdekt dat bij sommige stellen de verliefdheid eeuwig kan duren. Hopelijk duurt de liefde ook voort na het vieren van twee jaar samen! Volgens de Amerikanen heeft de papieren bruiloft haar naam letterlijk aan papier te danken. Bij een bruiloft wordt er ook wel gesproken van het halen van een boterbriefje. De verklaring van de Amerikanen is dat het getrouwde stel na twee jaar echt heeft bewezen samen het leven te kunnen delen. Zij hebben tijdens de papieren bruiloft het papier van hun trouwen verzilverd.

3️
jarig huwelijk jubileum: Een leren bruiloft.
Waarom juist leer wordt gekoppeld aan de derde huwelijksverjaardag is niet precies bekend. In het algemeen gaat men ervan uit dat het bruidspaar bij de derde verjaardag zich bewust wordt van de standvastigheid en onvergankelijkheid van hun huwelijk. Leer is een stevig en hard materiaal dat symbool zou staan voor die standvastigheid.

5️
jarig huwelijk: Een houten bruiloft.
Tegenwoordig is het in de hele wereld een traditie om stil te staan bij een huwelijksjubileum. Van Zuid-Korea tot Amerika en van Zweden tot Zuid-Afrika is het gewoonte geworden de mijlpaal die samen is bereikt te vieren. Verschillende culturen hebben verschillende benamingen voor de huwelijksverjaardagen, maar over de naam van het vijfde huwelijksjubileum is er veel overeenstemming.

53478484_564772594027887_593756839007485952_n
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram