Maakt je event nóg mooier!
Event Manager & Event Styliste

Huwelijksjubileum 6 t/m 12,5.

Laatst hebben we al een paar jubilea uitgelicht, maar dit lijstje is lang en loopt grofweg van één tot tachtig door. Dus bij deze, een vervolg!

6
Jarig huwelijk: Een blikken bruiloft
Het blikken huwelijksjubileum is relatief onbekend. Nadat een echtpaar 6 ¼ jaar getrouwd is kan er gesproken worden van een blikken huwelijk. In andere landen viert men het huwelijksjubileum gewoon na 6 jaar. De benamingen van de materialen die worden gebruikt voor dit huwelijksjubileum zijn in andere culturen heel anders, in Engeland gebruikt men de term suiker, en in Amerika spreken ze van hout.

7 Jarig huwelijk: Een wollen bruiloft
Wanneer een echtpaar zeven jaar getrouwd is wordt er gesproken van een wollen bruiloft, waar deze term precies vandaag komt is niet bekend. Wat wel bekend is, is dat hoe langer een echtpaar getrouwd is, des te minder vergankelijk de materialen worden die bij de bruiloft horen. Het zevende huwelijksjubileum is niet één van de bekendere mijlpalen, maar het is toch speciaal om deze dag samen te vieren.

10 Jarig huwelijk: Een tinnen bruiloft
Voor een tienjarig jubileum wordt het materiaal tin gebruikt. Tin is een materiaal dat vroeger werd gebruikt voor de versteviging en verharding van koper, omdat het, net zoals een 10-huwelijk, een stevig materiaal is.
😉

12,5 Jarig Huwelijk: Een koperen bruiloft
Nadat een echtpaar 12,5 jaar lief en leed heeft gedeeld ontvangt het huwelijk de titel koper. De 12,5 jarige huwelijksverjaardag is een mijlpaal waar veel bruidsparen uitgebreid bij stilstaan. De manieren waarop mensen dit bekende jubileum vieren lopen uiteen, waarin de meeste mensen kiezen voor een groot feest, een mooie reis of een uitgebreid diner in een restaurant.

52671531_557822674722879_255430342272352256_n


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram