Maakt je event nóg mooier!
Event Manager & Event Styliste

Huwelijksjubileum 15- 40.

De afgelopen weken hebben we al een paar jubilea uitgelicht, maar dit lijstje is lang en loopt grofweg van één tot tachtig door. Dus bij deze, een vervolg!

1️
5️ Jarig huwelijk: Een kristallen bruiloft
Na vijftien jaar samen ken je elkaar door dik en dun. Samen zijn er al veel herinneringen gecreëerd en zijn goed op elkaar ingespeeld. Het vijftienjarige huwelijksjubileum wordt ook wel een kristallen bruiloft genoemd. Kristal is een stevig en glinsterend materiaal, wat samen met het glinsterende karakter van deze steen hopelijk ook symbool staat voor de mooie tijden die jullie samen al beleefd hebben.

2️
5️ Jarig huwelijk: Een zilveren bruiloft
Na 25 jaar ontvangt het huwelijk de naam zilver. Volgens Wikipedia is deze naam af te leiden uit het Middeleeuwse Duitsland. Hier ontving de vrouw na 25 jaar samenzijn van haar vrienden en buren een zilveren krans, dit om ze te feliciteren met het geluk van de afgelopen jaren.

3️
0️ Jarig huwelijk: Een parelen bruiloft
In het lijstje van huwelijksjubilea staat dertig jaar getrouwd voor een parel. De parel is een prachtig, hard sieraad dat afkomstig is uit oesters. De parel symboliseert de dertig jaar samen vanwege de glans en hardheid dat het huwelijk na dertig jaar heeft gekregen.

4️
0️Jarig huwelijk: Een smaragden bruiloft
In Nederland spreken wij na een huwelijk van 40 jaar over een smaragden huwelijk, in andere landen wordt de edelsteen robijn gebruikt. Waardoor deze verschillen precies worden veroorzaakt is niet duidelijk. Robijn en smaragd zijn echter beide harde edelstenen die het huwelijk van 40 jaar moeten symboliseren.

50590592_541841896320957_5220209620718452736_o
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram