Maakt je event nóg mooier!
Event Manager & Event Styliste

Huwelijksjubileum 70- 80.

De laatste in de rij!
De afgelopen weken heb ik een aantal berichten geplaatst over de verschillende huwelijksjubilea en hun naam, hierbij het laatste rijtje, waarin de 80 wordt aangetikt!

7️
0️ Jarig huwelijk: een platina bruiloft
Echtparen die echt voor elkaar gemaakt zijn halen vaak de 50 jaar samen nog wel, maar daarna beginnen gezondheidsproblemen door de vaak hoge leeftijd toch op te spelen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren er in 2003 in Nederland slechts tachtig echtparen die de platina bruiloft hebben gehaald. Om te vergelijken, het 60-jarige huwelijk is nog iets gebruikelijker, aangezien ruim 5600 echtparen deze mijlpaal hebben behaald.

7️
5️ Jarig huwelijk: een radium bruiloft
Echtparen die 75 jaar getrouwd zijn gaan samen de recordboeken in als één van de langst getrouwde stellen van Nederland. In de geschiedenis waren er maar enkele paren die het 75 jaar met elkaar uithielden. Deze huwelijksverjaardag wordt de radium bruiloft genoemd, een zeer bijzondere aangelegenheid die alleen kan worden gevierd door oudere echtparen.

8️
0️ Jarig huwelijk: een eiken bruiloft
De afsluiter van ons lijstje met huwelijksjubilea, de eiken bruiloft. In Nederland is deze mijlpaal maar door één echtpaar gehaald. De term eiken bruiloft heeft een logische verklaring. De eik is een boom met een zeer lange levensduur, net als de lange duur van de eiken bruiloft dus.

Wellicht dat het met de stijgende levensverwachtingen in de toekomst gebruikelijker wordt, maar in de huidige samenleving is een 80-jarig huwelijk zeer uitzonderlijk. Daarom is het belangrijkste dat u van elkaar geniet zolang dit kan

51860991_553287778509702_5616200812226150400_n


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram