Maakt je event nóg mooier!
Event Manager & Event Styliste

Speeches & Toosten.

Hoe heurt het eigenlijk?”
🥂Speeches & toosten tijdens jullie droomdag🥂

De eerste toost vindt plaats op de receptie, op het moment dat jullie de bruidstaart
🎂 hebben aangesneden, de stukken taart zijn uitgedeeld en iedereen voorzien is van een glaasje bubbels. De toost🥂 mag uitgebracht worden door één van de ouders, of door de bruidegom🤵zelf.

De speeches vinden volgens de etiquette plaats tijdens het diner. De ceremoniemeester tikt tegen zijn glas en maant op die manier tot stilte, waarna hij de gasten bedankt voor hun aanwezigheid en de eerste spreker aankondigt.
De vader van de bruid
👰 is als eerste aan de beurt. Het is gebruikelijk te beginnen met een kleine anekdote, waarna hij zijn dochter en kersverse schoonzoon geluk wenst.
Vervolgens is de vader van de bruidegom
🤵 aan de beurt. Als er nog meer mensen willen speechen is er daarna plaats voor hen.
(Als de vaders niet beschikbaar zijn om te speechen, mag de speech overgenomen worden door een ander manspersoon van de familie (oom, broer, neef) of bijvoorbeeld een goede vriend).

Als laatste volgt de speech van de bruidegom
🤵. Hij heeft tijdens deze speech de kans om zijn ouders, schoonouders en ceremoniemeester te bedanken en als er kado’s of bloemen voor hen bedacht zijn is dit het moment die te overhandigen.
De speech eindigt in een toost waarbij gedronken wordt op de gasten en natuurlijk op jullie geluk
💓!

De 3e toost kan plaatsvinden tijdens het huwelijksfeest. Ook hier zijn weer andere mensen aanwezig die de gelegenheid moeten kunnen krijgen om op jullie te toosten. De ceremoniemeester kan de toost uitbrengen, en daarna direct de openingsdans aankondigen.
💃🕺


Fotocredit:
Renee Krijgsman Fotografie

48099860_514205119084635_1554541787626864640_o


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram